У

У "Вервольфі" під Вінницею влаштують фестиваль реконструкторів

Укрінформ
Поблизу Вінниці на території ставки Гітлера "Вервольф" 9-10 вересня триватиме ІV Міжнародний військово-реконструкторський фестиваль "Жива історія: Вервольф. Грац 1945".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив організатор заходу – голова ГО "Жива історія"  Віталій Головенько.

"Фестиваль "Жива історія: Вервольф. Грац 1945" проводитимемо вже вчетверте. За нашим задумом, на залишках ставки А. Гітлера "Вервольф", де зараз розташований "Історико-меморіальний комплекс пам’яті жертв нацизму", будуть відтворені події травня 1945 року, а саме: умовний бій між радянською армією та союзниками (США та Велика Британія) і німецькою армією (вермахт, СС, національні підрозділи, фольксштурм)", – повідомив Головенько.

За його словами, організатори хочуть відтворити атмосферу й антураж останніх боїв напередодні капітуляції нацистських військ, тому в цьому випадку "Вервольф", винесений у назву фесту, використовується як назва партизанської організації, створеної у Німеччині наприкінці Другої світової війни.

Читайте також: Харківщина кличе на відроджений фестиваль "Весілля в Малинівці-плюс"

Фестиваль триватиме два дні на одній локації: в с. Стрижавка Вінницького району на території колишньої ставки Гітлера "Вервольф". У неділю, 9 вересня, відбудеться урочисте відкриття заходу. Цього ж дня реконструктори облаштують умовні табори німецької, радянської армії та її союзників.

Відтворення ж бою відбудеться 10 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-