У Барі створять рекордну карту України з дерунів

У Барі створять рекордну карту України з дерунів

Укрінформ
У м. Бар, що на Вінниччині, в п’ятницю, 24 серпня, під час фестивалю BARLAND до Дня Незалежності створять рекордну карту України з дерунів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник відділу культури й туризму Барської районної державної адміністрації Людмила Гапонюк.

"У п’яницю з нагоди Дня Незалежності в Барі відбудуться різні заходи, а найсмачнішим в усіх сенсах буде  встановлення національного рекорду України "Найбільша карта з дерунів". Досі національний рекорд становила карта нашої країни з 5041 млинця, ми заявили 6,5 тис., а плануємо напекти й використати для своєї аж 8 тисяч дерунів", - повідомила Гапонюк.

За її словами, встановлення рекорду відбудеться о 15.00 на центральній площі міста Бар під час святкового фестивалю BARLAND. Зафіксують його представники "Книги рекордів України" в категорії "Найбільший виріб" у номінації "Найбільша карта з дерунів".

Читайте також: На Прикарпатті влаштують фестиваль у Довбуша

Деруни для рекордної їстівної карти України заздалегідь приготують працівники культури району, усі – за класичним рецептом. Опісля фіксування рекорду ними пригощатимуть усіх охочих.

Організатори заходу – відділ культури і туризму Барської РДА – вже підготували макет карти розміром три на чотири метри. Кожну область на ньому відділено стрічками, а готову карту з дерунів прикрасять квітами, калиною і написом "З Днем народження, Україно!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-