Десятки вистав і театралізована екскурсія: до Харкова повертається фестиваль

Десятки вистав і театралізована екскурсія: до Харкова повертається фестиваль "Живи!"

Укрінформ
Відроджений IX Міжнародний театрально-дизайнерський фестиваль "Живи!" вже в середу, 22 серпня, збере в Харкові гостей на свято мистецтва, яке триватиме тиждень.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі Харківської міськради.

"З 2007 року міжнародний театрально-дизайнерський фестиваль "Живи!" щорічно стартував у Харкові й тривав у Криму. З 2014 року зустрічі творчих колективів припинилися через анексію півострова. Проте цього року організатори фестивалю, зокрема активісти, взяли участь у міському конкурсі інноваційно-інвестиційних та іміджевих проектів і, після перемоги, отримали фінансову підтримку на відновлення проекту. Нинішній фестиваль пройде за підтримки Харківської міськради", - зазначили в прес-службі.

У межах фестивалю відбудеться понад 30 вистав незалежних театрів міста.

"Учасників і глядачів чекає лекційна програма, майстер-класи, форум Гільдії незалежних театрів, а також міжнародна виставка плакатів "SHUT UP! Голос демократії у небезпеці", де буде представлено 100 робіт художників з 26 країн світу. Після відкриття виставки й виступу групи "Урбаністан" організатори фестивалю запрошують охочих приєднатися до театралізованої екскурсії, яка завершиться у Палаці студентів юридичного університету, де фестиваль відкриє мюзикл "Ти - особливий", - пояснили в прес-службі.

Читайте також: Фестиваль у Батурині об'єднає рок, етніку та симфонічний оркестр

У неділю, 26 серпня, відбудуться фінал міської частини фестивалю і презентація робіт дизайнерів.

А наступного дня учасники відправляться до Шарівки під Харковом, де буде презентовано соціально-культурний проект за участю місцевої молоді про те, який вигляд має Україна в соцмережах на заході. Тут також відбудуться презентація результатів нещодавнього дизайнерського хакатону, виступи харківських музикантів.

За словами начальника Управління інноваційно-інвестиційних і іміджевих проектів Харківської міськради Вікторії Грецької-Миргородської, фестиваль "Живи!" - яскравий і унікальний у своєму роді проект із сильною соціальною складовою, тобто відкритий для  всіх охочих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-