Фестиваль у Батурині об'єднає рок, етніку та симфонічний оркестр

Фестиваль у Батурині об'єднає рок, етніку та симфонічний оркестр

Укрінформ
Переможниця "Євробачення-2004" Руслана на ініційованому нею фестивалі "Батурин. Ренесанс Незалежності", що відбудеться 23 серпня, презентує нові пісні з автентичними розспівами.

Про це співачка поінформувала на брифінгу в вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До Дня Незалежності ми хочемо зробити особливе свято - це неординарна акція, яка, перш за все, полягає в тому, що рок, етніка та симфонічний оркестр зберуться разом на одній сцені для того, щоб українська популярна музика набула трошки іншого іміджу. Особисто я у цей день запрошую українців відчути особливу незалежність і енергетичну свободу. Я стала амбасадором відновлювальної енергії в світі, тому все, що я робитиму, буде незвично. У мене буде прем'єра блоку нових пісень ("Зірки", "Дівоча ніч", "Ще не вечір", "Я люблю") - це нова екзотика, нова автентика, більш глибинна, яку я знайшла: вона пісенна, душевна, це та мелодика України, яка вже не "гей-гей" і не "дикі танці". Це будуть автентичні розспіви, які я змогла відновити в популярній музиці", - розповіла Руслана.

Участь у фестивалі також візьмуть Тоня Матвієнко, Katya Chilly, гурти "Тартак" і Kozak System, українські віртуози Василь Попадюк та Олесь Журавчак. Водночас, за словами Руслани, всі пісні, що прозвучать на концерті, будуть представлені в нових версіях за участю симфонічного оркестру "Київська камерата".

"Ми організовуємо такий ексклюзивний концерт, під час якого відомі пісні можна буде почути в оркестрових версіях, створених разом із симфонічним оркестром "Київська камерата" під керівництвом композитора Івана Небесного. Тобто, ми хочемо не просто вийти і виступити, а виконати певну соціальну місію як музиканти", - зазначила артистка.

Читайте також: Руслана везе в Батурин нові пісні й зіркових виконавців

У свою чергу лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський розповів, що під час складення програми концерту колектив керувався тим, аби твори були якнайзмістовнішими.

 "Для цього особливого концерту ми вирішили підібрати особливу програму. Ми відмовитися, скажімо так, від попсових пісень із нашого репертуару, не акцентували увагу на хітовості чи впізнаваності пісні, а головним критерієм для нас був зміст. Під час наших виступів я зазвичай закликаю глядачів до того, щоб вони порухалися, потанцювали, а зараз я би хотів, щоб люди, в першу чергу, послухали", - зауважив Положинський.

Співачка Тоня Матвієнко також вбачає в проведенні таких фестивалів, як "Батурин. Ренесанс Незалежності", важливу просвітницьку функцію.

"Ідея Руслани прекрасна, адже завдяки фестивалю ми зможемо привернути увагу людей до Батурина, щоб вони їздили до нього на екскурсії, вивчали історію України взагалі та цінували нашу культуру", - зазначила виконавиця.

Читайте також: До Луцька на День Незалежності приїдуть “Шпилясті кобзарі”

Таку позицію поділяє й один із лідерів фольк-рок-гурту Kozak System Іван Леньо: "Цей фестиваль стане дуже потрібним дійством під час інформаційної війни з Росією".

Як зазначалося, загалом учасниками фестивалю "Батурин. Ренесанс Незалежності" стане близько 60 музикантів.

"Оркестр складатиметься із 28 музикантів. Окрім того, кожен виконавець виступатиме ще й зі своєю групою. Також участь у концерті братиме шоу-балет "Життя", - уточнив композитор Іван Небесний.

Концерт розпочнеться в четвер, 23 серпня, о 19:00 на площі перед палацом гетьмана Кирила Розумовського у Батурині. Вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-