Туристів на Вінниччину приваблюватимуть

Туристів на Вінниччину приваблюватимуть "Островом кохання"

Укрінформ
На острові, розташованому в руслі річки Соб, притоки Південного Бугу, що на території Дашівської ОТГ у Вінницькій області, планують створити рекреаційну зону для закоханих, яка стане частиною нового туристичного маршруту.

Про це повідомляє Vlasno.info

"Для створення туристичного маршруту вирішили розпочати з благоустрою "Острова кохання". Перш за все, острів необхідно розчистити від сміття та чагарників. Також розчистити русло річки, яка омиває острів. Ми хочемо спорудити місточок, який би з'єднував острів з сушею, передбачено будівництво тротуарних доріжок та встановлення вздовж них нічного освітлення. Для проведення дозвілля планується встановити на острові альтанку та гойдалки, а вздовж берегової лінії – паркові лавочки. На самому острові будуть ліхтарі, виконані у вигляді закоханих. Основною окрасою буде фонтан у формі квітки. Бо за легендою, Дашів з тюркською перекладається як "квітка на камені", тому ми хочемо, щоб згори було видно кам'яну квітку", – розповів голова Дашівської ОТГ Сергій Тітаренко.

За його словами, ідея створити таке місце виникла тому, що в громаді постійно відбувається велика кількість весіль.

"Ми вирішили відновити давню місцину, де, за легендами, місцева княгиня знайшла своє кохання. Також там плануються проводити урочисті реєстрації шлюбу", – додав Тітаренко.

Читайте також: На Вінниччині створять туристичний кластер за кошти ЄС

До майбутнього туристичного маршруту планують додати Шабельнянський ліс, де було місце дислокації ІІ партизанської бригади у роки Другої світової війни. Об'єктами стануть храм Архістратига Михаїла, Палац Плятерів-Потоцьких, які є пам'ятками архітектури ХVІІІ століття, та Дашівський краєзнавчий музей.

Проект "Острів кохання" реалізується в межах 15-го обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Частково фінансування надходить із Вінницької обласної ради – 160 тисяч гривень – та бюджету Дашівської ОТГ – 240 тисяч гривень.

Відкрити "Острів кохання" планується у травні 2019 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-