Ярмарок меду відкрили в Чернівцях

Ярмарок меду відкрили в Чернівцях

Укрінформ
На Ярмарок меду, який стартував у Чернівцях, привезли свою продукцію пасічники з різних регіонів України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рік був дуже невдалим не тільки через погоду, але й через кроплення рослин. Багато бджіл загинули. Окрім того, акація квітла недовго, тому ціни на акацієвий мед будуть зростати. Найбільше вдалося зібрати соняшникового меду", – розповідає пасічник з Херсонщини Світлана Тільненко.

Жінка зазначила, що у них ще збереглися традиції видобування дикого меду. Вони розшукують бджолині гнізда в лісі та відбирають звідти мед.

Ціна півлітрової баночки коливається від 50 до 100 гривень. Усе залежить від виду: найдорожчий – акацієвий, найдешевший – соняшниковий.

Пасічник із Чернівців Віктор Онуфрійчук розповів, що його бджоли збирають мед не лише з полів Буковини, а й з Хмельниччини, Івано-Франківщини тощо.

Читайте також: Буковина запрошує на туристичний фестиваль на горі

"Я маю пересувну пасіку. Знаю, де і коли найкраще квітнуть різні види рослин. Туди везу своїх бджіл і вони збирають мед", – каже він.

Пасічник продає травневий мед, зібраний в Чернівцях, акацієвий – із Сокирянського району над Дністром, лісовий та липовий – з Івано-Франківської області, гречаний і різнотрав’я – із Хмельниччини.

Ярмарок працюватиме на вулиці Небесної Сотні, 20 з 9:00 до 19:00 до 25 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-