У Маріуполі рекомендують обмежити купання на пляжі Центрального району

У Маріуполі рекомендують обмежити купання на пляжі Центрального району

Укрінформ
У Маріуполі з метою профілактики гострих кишкових інфекцій рекомендують обмежити купання на пляжі Центрального району, оскільки в морській воді там виявлено перевищення допустимих показників за кількістю лактозопозитивних кишкових паличок.

Про це в п'ятницю повідомили в Маріупольській міськраді з посиланням на міську філію ДУ "Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України", який провів дослідження проб морської води, відібраних 30 липня на міських пляжах.

Як зазначається, відхилення від нормальних показників виявлено лише в пробі, взятій на пляжі Центрального району (орієнтир готель "Турист"). Результат – 24 000 лактозопозитивних кишкових паличок на 1 дм куб. при нормативній величині не більше 5000 на 1 дм куб.

Читайте також: Кишкова паличка "зіпсувала" вже 164 пляжі

"З огляду на стійку спекотну погоду, наявність факту нестабільних бактеріологічних показників якості морської води, з метою профілактики виникнення і поширення гострих кишкових інфекцій фахівці ЛЦ рекомендують відпочивальникам обмежити купання на ділянках пляжу з нестабільними бактеріологічними показниками, під час купання не ковтати морську воду", - йдеться в повідомленні міськради Маріуполя.

Також наголошується, що в усіх взятих пробах морської води коліфаги, патогенна мікрофлора, зокрема вібріони холери, не встановлені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-