До підземного музею трипільської культури на Тернопільщині облаштують дорогу

До підземного музею трипільської культури на Тернопільщині облаштують дорогу

Укрінформ
На облаштування дороги до музею трипільської культури, розташованого у печері Вертеба на Тернопільщині, з обласного бюджету виділено 10 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

"Першочергове завдання – зробити під’їзний шлях до печери. Бо бездоріжжям не поїде жоден турист. Це плануємо реалізувати уже цього року. Адже кошти на ремонт дороги виділені. Понад 10 млн грн дозволять зробити шлях до печери зручним та набагато швидшим", - сказав голова ОДА Степан Барна.

За його словами, Тернопільщина багата на печери, які відомі усьому світові. Печери Кришталева, Оптимістична, Млинки приваблюють туристів звідусіль. Але саме печера Вертеба - єдина в Україні, де діє підземний музей трипільської культури. Це її особливість, якою цікавляться науковці, геологи з різних країн світу.

Читайте також: Печера Вертеба. Мандрівка у світ зниклої цивілізації

Голова ОДА додав, що зараз у печері проводять розкопки представники двох американських університетів, які приїжджають сюди вже не вперше.

"Тому сьогодні наша стратегія – відпрацювати комплекс заходів, які дадуть можливість розвинути в цілому інфраструктуру до печери та створити всі умови для перебування тут туристів", - додав Барна.

Частину коштів на реалізацію масштабного проекту із облаштування стоянок для автобусів місцями для відпочинку та переодягання, туалетами та альтанками планується залучити із Державного фонду регіонального розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-