Коропський ярмарок кличе на сільський карнавал

Коропський ярмарок кличе на сільський карнавал

Укрінформ
Найближчої суботи в містечку Короп Чернігівської області відбудеться традиційний Миколаївський ярмарок із веселим сільським карнавалом.

Про це повідомляє чернігівський прес-центр "Моє місто".

"В суботу, 28 липня, в історичному містечку Короп на Чернігівщині відбудеться традиційний "сільський карнавал" – яскравий театралізований Миколаївський ярмарок. Це свято можна назвати "візитівкою" краю. Щороку воно приваблює тисячі гостей і земляків, які нині проживають у різних куточках України та світу", – йдеться в анонсі.

Цього року, зазначають у прес-центрі, свято в Коропі символічно збігається з Днем хрещення України-Русі. Крім того, воно буде присвячене двом історичним ювілеям краю – 350-річчю відомого земляка – гетьмана Дем’яна Ігнатовича – та 170-річчю явлення чудотворної ікони Святителя Миколая, яка й дала назву ярмарку.

Відкриють свято хресна хода й молебень, а далі відбудеться барвиста й яскрава, костюмована, театралізована й дотепна хода представників територіальних громад, підприємств та організацій району. Саме вона й приваблює до Коропа на ярмарок численних туристів.

Читайте також: На Львівщині влаштують фестиваль української слави

Також у програмі - конкурс на найкраще подвір'я чи світлицю, виставка-продаж виробів майстрів та полотен художників, презентація вміння готувати рибні страви, концерт за участю Чернігівського народного хору та народного артиста України Павла Зіброва, інші розваги.

Історія виникнення Миколаївського ярмарку в Коропі – незвичайна й пов’язана з особливим ставленням місцевих жителів до святого Миколая Чудотворця. За давнім переказом, саме його ікона, принесена в Короп із розташованого неподалік Рихлівського Свято-Миколаївського монастиря, в 1848 році зупинила в місті епідемію холери. До того з нею тут боролися безуспішно. Коли ж люди поклонилися образу Миколая й з іконою обійшли місто хресним ходом, пошесть відступила. Тому ярмарок зазвичай і розпочинається хресною ходою та молебнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-