ДРУГ для українських туристів відтепер доступний на смартфонах

ДРУГ для українських туристів відтепер доступний на смартфонах

Укрінформ
Проект добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон ДРУГ, розроблений Міністерством закордонних справ України, відтепер доступний на смартфонах.

Про це повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

"Держпродспоживслужба у свою чергу звертає увагу споживачів на можливості такого онлайн-сервісу. Додаток можна завантажити на смартфон і він відображатиме найближчі закордонні дипломатичні установи України, поінформує про особливості подорожі, митні правила, культурні та релігійні особливості, а також безпекову ситуацію", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Стало відомо, чому туристи обирають Львів

Для реєстрації в системі ДРУГ пропонується заповнити електронну анкету, в якій вказати інформацію про особу, яка подорожує, маршрут подорожі та період перебування за кордоном, інформацію про близьких осіб, які подорожують, а також вказати контактну особу в Україні.

У разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, до якої здійснюється подорож, система надішле актуальну інформацію в формі текстового повідомлення на номер телефону громадянина або повідомлення на його електронну адресу. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв'язок з особою або з особами, які зазначені в анкеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-