Десятки автобусів із українськими туристами

Десятки автобусів із українськими туристами "застрягли" в Білорусі

Укрінформ
У міжнародному автодорожньому пункті пропуску "Нова Гута" в Білорусі утворилася черга на виїзд в Україну з автобусів із клієнтами туристичних фірм.

Про це повідомляє БЕЛТА.

За словами представника Державного прикордонного комітету Білорусі Антона Бичковського, починаючи з полудня 14 липня туристичні групи масово прибувають до цього пункту пропуску - по 5-6 автобусів одночасно. З 14.00 оформлення на виїзд доводиться чекати в середньому двом десяткам рейсових автобусів.

"При цьому в найближчих пунктах пропуску, здатних приймати автобуси, черг не спостерігається, що свідчить про недостатньо ефективне планування маршрутів з боку туроператорів. Туристичні компанії не враховують рекомендації Держприкордонкомітету про рівномірному розподілі автомобільних перевезень груп туристів, які прямують на відпочинок, а також повертаються в країну", - заявив Бичковський.

Читайте також: В уряді розробили пам'ятку для українських туристів

Він запевнив, що контрольні органи приймають всі необхідні заходи для прискорення перетину державного кордону. "Задіяні всі робочі місця із залученням резервів. Прикордонний контроль займає не більше 10 хвилин на один такий транспортний засіб при нормативі - 15 хвилин. З 14.00 по 18.00 оформлено 22 туристичних автобуси. При тому, що пропускна здатність "Нової Гути" становить 4 автобуса на годину. Тим не менше, за такої кількості транспортних засобів час очікування може досягати до 6 годин", - зазначив представник білоруських прикордонників.

Фото: БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-