У нацпарку на Одещині з'явився острів-бочка

У нацпарку на Одещині з'явився острів-бочка

Укрінформ
На території Національного природного парку "Тузлівські лимани", що на Одещині, створили ще один рукотворний острів – цього разу в формі бочки.

Про це повідомив завідувач наукового відділу парку доктор екологічних наук Іван Русєв на своїй сторінці в Facebook

"У НПП "Тузлівські лимани" вже другий рік з’являються нові острови для водно-болотних птахів. Ми вирішили побудувати ще один острів, у вигляді стилізованої бочечки. Острів розташований на лимані Соленій, поруч з селом Базар’янка, споконвічно виноробним селищем, де вино зберігається в різноманітних бочках", – написав Русєв.

За його словами, за тиждень після створення на острові вже було понад 50 гнізд річкового крячка – пташки, яка летить зимувати з НПП "Тузлівські лимани" за тисячі кілометрів в Африку.

Читайте також: Браконьєрське лігво на Тузлівських лиманах стало турцентром

Зазначається, що всі екоострови з природних матеріалів, які з’явилися в парку за останній рік, були створені за підтримки Центру етнографічного, сільського зеленого туризму та сімейного відпочинку "Фрумушика-Нова".

Як повідомляв Укрінформ, торік працівники "Тузлівських лиманів" та волонтери побудували екоострів "Фрумушика", що має форму Африканського континенту, а пізніше – штучний острів у формі самки фазана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-