На Полтавщині презентували маршрут кластера зеленого туризму

На Полтавщині презентували маршрут кластера зеленого туризму

Децентралізація
Укрінформ
Омельницька об’єднана територіальна громада в четвер, 12 липня, представили новий туристичний маршрут кластера зеленого туризму "П’ять перлин Дніпра", утвореного громадами Кременчуцького району Полтавської області для спільного розвитку туристичної галузі.

Захід відбувся в селі Омельник за ініціативи Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша громада сподівається, що цей туристичний маршрут, який діятиме в органічному єднанні з іншими туристичними маршрутами кластера зеленого туризму "П’ять перлин Дніпра", вже в близькій перспективі набуде популярності як в Україні, так і за її межами", - зазначила сільський голова Омельницької ОТГ Олександра Шереметьєва.

Головною особливістю представленого туристичного маршруту є те, що він включає не тільки музеї з багатою історичною спадщиною самобутнього козацького краю, низку об’єктів зеленого туризму, а й цікаву для широкого загалу "Екологічну стежину". Її створили ентузіасти Омельницької громади для пропагування ідей всесвітньовідомого вченого Володимира Вернадського, життя і діяльність якого тісно пов’язані з Омельником.

Участь у презентації взяли представники Піщанської, Недогарівської, Пришибської ОТГ, Білецьківської сільської ради, а також експерти Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування та хабу для Центральної України програми U-LEAD.

"Важливим моментом для успішної реалізації такого проекту є те, що він здійснюється не по-аматорськи, а на основі рекомендацій вітчизняних і західних експертів, враховує найкращий світовий досвід", - підкреслила у своєму виступі директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Балибіна.

Читайте також: На Вінниччині створять туристичний кластер за кошти ЄС

У межах ознайомлення з новим туристичним маршрутом кластера зеленого туризму "П’ять перлин Дніпра" гості Омельницької громади відвідали музей хліба, історико-етнографічний музей, художню галерею імені академіка Вернадського, проїхали і пройшли "Екологічною стежиною", милуючись красою місцевих краєвидів.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Сергій Пустовіт/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-