Кабмін хоче посилити відповідальність туроператорів – Гройсман

Кабмін хоче посилити відповідальність туроператорів – Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в уряді працюють над посиленням відповідальності за туристичну діяльність.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що відбулось з туристичною сферою, важко відмоніторити в реальному часі. Ми не розуміємо потужностей тієї чи іншої туристичної компанії. Те, що сталось, - серйозний дзвінок з точки зору того, що є проблеми і щодо кваліфікаційних  вимог  і щодо відповідальності туристичних компаній, в тому числі і те, що стосується авіації... Ми це розуміємо і думаємо вже про те, щоб посилити відповідальність за туристичну діяльність", - сказав Гройсман.

Прем'єр додав, що раніше він давав доручення першому віце-прем'єр-міністру - міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву спільно з Міністерством  інфраструктури створити робочу групу і наразі вони працюють над тим, щоб "привести до відповідності, внести пропозиції і посилити відповідальність за туристичну діяльність".

Гройсман додав, що 93% всіх повітряних суден літають вчасно, але навіть 7% затримок - це велика кількість, яка впливає на якість і плани українських громадян.

Читайте також: Мінінфраструктури склало рейтинг пунктуальності українських авіакомпаній

Як повідомлялося, з 29 червня сотні українських туристів були заблоковані в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то й діб люди очікували в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту "Київ". Затримки сталися через авіакомпанію Bravo Airways, яка пояснила затримки рейсів на кілька діб невиплатою коштів туроператором. Останній своєї провини не визнав.

Як відомо, після скандальної ситуації, яка склалася через значну затримку рейсів міністр інфраструктури Володимир Омелян 3 липня, провів нараду з представниками українських туроператорів та авіакомпаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-