На Волині стартував етнофестиваль, організований переселенцями з Криму

На Волині стартував етнофестиваль, організований переселенцями з Криму

Фото
Укрінформ
Другий етнофестиваль “Єдина країна”, організований переселенцями з Криму, розпочався сьогодні, 7 липня, у селі Дольськ Турійського району на Волині. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив організатор фестивалю Валерій Поліщук. 

“Мета фестивалю – довести, що навіть у невеликому селі можна організувати свято не лише обласного, а й всеукраїнського рівня. Понад п'ятсот учасників, самобутні фольклорні колективи з Волині, Львівщини, Рівненщини, а також чеський колектив з Миколаївської області даруватимуть свою творчість волинянам. Ми можемо бути кримськими татарами, чехами, поляками, болгарами, грузинами - ким завгодно, але ми українці, бо тут живемо”, - сказала Поліщук. 

Другий етно-фестиваль “Єдина країна” / Фото: Снітовський Олег. Укрінформ

Цього року етнофестиваль “Єдина країна” триватиме два дні. Запланована різноманітна програма для дорослих та дітей, дискотека для молоді, діятиме дитяче містечко, відбудуться майстер-класи, свої вироби представлятимуть народні умільці. Гостей розважатимуть фольклорні колективи з різних куточків Волині. 

Завтра відбудеться пляжна пінна вечірка на березі найглибшого волинського озера Сомин та цікава молодіжна програма. 

Читайте також: Українців запрошують долучитися до головного етнопараду Австралії

Етнофестиваль “Єдина країна” – це не просто потужна культурна забава, а ще й підтвердження інвестиційної привабливості села Дольськ, розташованого у нещодавно створеній Турійській селищній об'єднаній територіальній громаді. Окрім Дольського озера, поблизу села є ще чотири озера: Горожене, Святе, Бабине і Мішне. Недалеко озеро Сомин, з такою ж чистою водою, тому невдовзі Дольськ має всі перспективи стати курортною зоною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-