Унікальний інтерактивний Artefact з'явиться в Чорнобилі

Унікальний інтерактивний Artefact з'явиться в Чорнобилі

Укрінформ
У зоні відчуження Чорнобильської АЕС восени планують встановити масштабну інтерактивну digital-скульптуру, музичний супровід до якої створять світові зірки з використанням звуків Чорнобиля.

Як повідомили в прес-службі Державного агентства України з управління зоною відчуження, цифровий арт-об’єкт буде встановлено в рамках проекту Artefact, присвяченого проблемам маніпуляцій в інформаційному просторі, фейкових новин і "постправди".

"Чорнобильська тематика завжди викликала неабиякий інтерес у громадськості та представників ЗМІ. А там, де є попит на інформацію, можуть з’являтися чутки, легенди і як результат – фейкові новини. Це все веде до дезінформації громадян щодо важливих питань. Тому агентство підтримує ініціативу організаторів ARTEFACT. Якісне, точне й правдиве інформування, боротьба з фейками і відповідальне споживання інформації – запорука розвитку нашої держави", – підкреслив Петрук.

Читайте також: У Чорнобилі туристам покажуть "територію змін"

Презентувати скульптуру в Чорнобилі планують у жовтні цього року. До цього часу зону відвідають артисти, а також відбудеться низка зустрічей з активною молоддю на тему захисту від фейкової інформації, фактчекінгу, розвитку критичної думки і медіаграмотності. Всі події арт-проекту стануть частиною документального кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-