Експерт назвав причини виникнення проблем із туристичними авіарейсами

Експерт назвав причини виникнення проблем із туристичними авіарейсами

Укрінформ
Проблема затримки авіарейсів, яка гостро постала у цьому літньому сезоні, пов'язана із збільшенням кількості бажаючих відпочити, що перевищила обсяг пасажиромісць, що фактично можуть надати авіаперевізники чартерних рейсів, та низькими цінами на тури.

Про це заступник міністра економічного розвитку Михайло Титарчук написав у Facebook.

"Проблема, яка гостро постала у цьому літньому сезоні, прямо пов'язана із збільшенням кількості бажаючих відпочити, що в рази перевищила обсяг пасажиромісць, що фактично можуть надати авіаперевізники чартерних рейсів, та постійним демпінгуванням цін на тури. Незадовільний технічний стан літаків додає негативу, призводить до постійного виходу з ладу бортів та відповідно до зриву рейсів в обох напрямках", - зазначив він.

Титарчук нагадав, що останні дні видалися особливо напруженими. Більше тисячі українців стали заручниками комерційного конфлікту між авіакомпанією "Bravo Airways" та туроператором "Oasis Travel".

"Господарюючі суб'єкти не змогли домовитися на своєму рівні і ми мали невідкладно втрутитися. Сьогодні повернулися останні групи туристів з Тунісу", - написав він.

Читайте також: Остання група туристів прибула в Україну з Тунісу

За його словами, у гонитві за надприбутками туроператори завідомо беруть на себе зобов’язання, обсяги яких реально більші за спроможності бюджетних авіаперевізників.

Аби остаточно не зірвати цей туристичний сезон, Титарчук закликав до порозуміння туроператорів та авіаперевізників для оптимізації льотної програми з максимальним урахуванням потреб туристів у літній сезон.

Читайте також: Омелян розповів про "інспектора Фреймут" для перевірки літаків

"Спільно з колегами працюємо над планом першочергових заходів по впорядкуванню туристичної діяльності, посилення відповідальності суб'єктів туристичної діяльності перед туристами та підвищення рівня безпеки туристів", - додав Титарчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-