Харківщина презентувала сайт для онлайн-мандрівників

Харківщина презентувала сайт для онлайн-мандрівників

Укрінформ
У вівторок, 3 липня, компанія Google Україна та Харківська ОДА представили один із проектів кампанії з цифрового перевтілення області – "Сайт Дискавер" – про найцікавіші місця регіону.

Про це інформує прес-служба Харківської облдержадміністрації. 

"Ми маємо велику кількість культурних та історичних пам’яток. В області ухвалено програму збереження культурної спадщини, вже виділено відповідне фінансування з обласного бюджету. Крім того, щоб популяризувати та підтримувати пам’ятки, залучаємо міжнародні програми, шукаємо іноземні інвестиції для реконструкції наших об’єктів. Тому ми, безумовно, підтримали пропозицію Google щодо реалізації інформаційного проекту цифрового перевтілення області", - розказала голова ХОДА Юлія Світлична.

Зазначається, що сайт "Мандруй Харківщиною" містить інформацію про майже 100 об’єктів культурної спадщини з 18 районів області. Також на сайті є 3D-тури, присвячені туристичним "родзинкам" регіону – Шарівському замку, Держпрому, музею Григорія Сковороди в Золочівському районі.

Крім того, як повідомляється на сайті компанії Google Україна, можна здійснити віртуальну прогулянку Свято-Вознесенським собором, де зберігається одна з найбільш відомих і шанованих святинь Східної України – чудотворна ікона Піщанської Божої Матері, насолодитися чарівною природою одного з найстаріших дендропарків України –Краснокутського дендропарку, дослідити Національний природний парк "Гомільшанські ліси" та відкрити для себе інші цікаві місця області.

Обравши на карті об'єкт, можна подивитися, що є поруч і де можна зупинитися, контактну інформацію; а за допомогою опції "Моя подорож" на сайті легко скласти маршрут цікавими пам'ятками області, поділитися ним з друзями і запросити їх вирушити в подорож разом. Крім того, є змога вибрати вже готові маршрути з рекомендованими до відвідання місцями.

Читайте також: Харківщина приваблює туристів новими маршрутами

Як зазначив директор Google Україна Дмитро Шоломко, проект цифрового перевтілення Харківщини не завершено. "Ми залишаємо в області технології. Ви можете далі розвивати сайт та наповнювати його", - сказав він.

До наповнення сайту в ОДА планують долучити харківські університети та ІТ-компанії.

Цей сайт приєднається до вже представлених раніше проектів інших областей України на відповідному порталі

Кампанія з цифрового перетворення області передбачає проведення освітніх семінарів, підвищення присутності на карті Google, розроблення веб-сайтів та функціональних карт, створення візуальних 3D-турів, покращення місцевої екосистеми завдяки розробленню платформи зі зручним онлайн-сервісом для повідомлення державним органам про екологічні проблеми тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-