Харківщина приваблює туристів новими маршрутами

Харківщина приваблює туристів новими маршрутами

Укрінформ
Список туристичних маршрутів територією Харківської області поповнився новинками.

Про це розповів журналістам начальник Управління культури і туризму Харківської ОДА Олег Яцина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні в регіоні діє 50 туристичних маршрутів, які обслуговують майже стільки ж туристичних фірм. До списку додалися нові маршрути. Серед них - "Солодка історія білого лебедя" - в Богодухівському районі і "Легенди смарагдового каміна" - під Харковом. Якщо перший присвячений долі засновника Шарівського замку, одного з головних туристичних об'єктів Харківщини, цукрового магната XIX століття Леопольда Кеніга, то другий - перлині гончарного виробництва Слобожанщини - Будянському фаянсовому заводу", - зазначив Яцина.

Читайте також: У Шарівському замку влаштують історичні квести й танцювальний флешмоб

За його словами, завод сьогодні оголошено банкрутом: "Однак в Будах залишилася школа розпису і музей, в якому, зокрема, збережено унікальний камін Матвія Кузнєцова - засновника заводу з роду Кузнєцових, що заснували в Росії в XIX столітті відоме і за кордоном виробництво фарфорових, фаянсових і майолікових виробів".

Як зазначив Яцина, серед нових маршрутів - "Харків космічний".

"Він передбачає відвідування підприємств, задіяних у космічній галузі, починаючи з підприємства "Хартрон" та заводу імені Шевченка. Зараз уточнюються правила проведення екскурсій на режимних підприємствах", - додав посадовець.

Читайте також: Харківщиною запропонували мандрувати віртуально

За його словами, в Харкові також діють маршрути, засновані індивідуалами - ентузіастами екскурсійної справи.

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 червня в Шарівському замку відбудеться арт-фестиваль "Культурний Хакатон", щоб привернути увагу до цієї перлини туристичної галузі регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-