У Шарівському замку влаштують історичні квести й танцювальний флешмоб

У Шарівському замку влаштують історичні квести й танцювальний флешмоб

Укрінформ
Арт-фестиваль "Культурний Хакатон" відбудеться 23-24 червня в Шарівському замку, що в селі Шарівка Богодухівського району Харківської області, щоб привернути увагу до цієї перлини туристичної галузі регіону.

Про це журналістам розповів один із організаторів проекту Олег Петровський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета хакатону як форуму розробників - привернути увагу до Шарівського замку як головного акорду проекту, а також придумати ідеї, реалізація яких перетворить замок на новий, сучасний, цікавий простір", - зазначив Петровський.

За його словами, треба показати, що палаци, садиби й старовинні замки можна використовувати як творчі майданчики: концертні та театральні сцени, галереї сучасного мистецтва, концептуально нові музеї та локації для проведення будь-яких культурних заходів.

"Щодо програми арт-фестивалю, то дорослі й діти зможуть взяти участь у майстер-класах з живопису, кераміки, дизайну, ленд-арту та скульптури. Професійні майстри та художники-початківці приєднаються до пленеру, а любителі помайструвати створять і розмалюють макет Шарівського замку з картону. Шукачів пригод чекають історичні квести по Шарівського палацу й парку", - додав Петровський.

Читайте також: На Харківщині цьогоріч розпочнеться реконструкція Шарівського палацу

Він зауважив, що всі охочі зможуть відвідати екскурсії, приєднатися до танцювального флешмобу, подивитися театралізований перфоманс, насолодитися звуками класичної музики. Для гостей фестивалю обладнають зони відпочинку, а також фотозони й тематичні арт-об'єкти, біля яких можна буде сфотографуватися. Працюватиме дитячий розважальний майданчик, ярмарок сувенірів і фуд-корт для охочих перекусити.

Вхід на фестиваль - безкоштовний.

Як повідомляв Укрінформ, у палацово-парковому комплексі "Садиба" в селі Шарівка цьогоріч розпочнеться ремонт за програмою збереження архітектурної спадщини. Роботи фінансуватимуться з обласного бюджету, планується залучення міжнародної допомоги, а також спонсорів і громадських організацій-партнерів.

Шарівський палац - білокам'яна будівля кінця ХІХ століття неоготичного стилю. Гармонійно вписується в місцевий ландшафт. Змінив чотирьох власників, один із яких, цукровий магнат Леопольд Кеніг, не шкодував коштів на удосконалення палацового комплексу та паркової зони. З 1925 року в палаці оселився туберкульозний санаторій, який пропрацював до 2008 року. Зараз комплекс – важливий туристичний об'єкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-