Омелян проведе розширену нараду з туроператорами та авіакомпаніями

Омелян проведе розширену нараду з туроператорами та авіакомпаніями

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян 3 липня проведе розширену нараду з туроператорами, авіакомпаніями та урядовцями.

Про це він повідомив у Facebook, коментуючи пост щодо проблем із затримками українських туристів за кордоном через туроператорів.

"У вівторок збираю в себе колег з інших міністерств, туроператорів, турагентів і авіакомпанії. Будемо завершувати з вольницею, яка в гонитві за грошима переросла у безвідповідальність, і приводити їх усіх до тями. Об’єктивно, ринок за останніх два роки виріс більш ніж удвічі, що в багатьох породило бажання займатися відвертою халтурою. Значить, час нагадати про порядок і першим ставити критерій якості", - написав Омелян.

Як повідомлялося, близько 300 українських туристів кілька діб не могли вилетіти до Харкова з аеропорту Монастір у Тунісі. За словами пасажирів, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян України додому. Керівник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич 2 липня повідомив, що о 12:30 із Тунісу вилетів один із п'яти літаків, які протягом 2-3 липня мали би перевезти українських туристів із Тунісу додому.

Читайте також: Oasis Travel компенсує витрати за проживання туристам, які "застрягли"

Крім того, у міжнародному аеропорту "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) у понеділок скасовано кілька рейсів авіакомпанії Bravo Airways, тисячі пасажирів якої продовжують чекати вильоту також і в міжнародному аеропорту "Бориспіль". Згідно з даними на сайті аеропорту "Київ", скасовано рейси до Ербіля (Ірак), Анталії, Даламана (Туреччина). Рейс до Шарм-еш-Шейха вилетів із запізненням на понад 2 години. Водночас відзначається, що рейси до Бодрума (Туреччина) і Стокгольма (Швеція) повинні вилетіти вчасно (https://iev.aero/departures). Bravo Airways пояснила відміну своїх рейсів тим, що туроператор OASIS впродовж останніх двох років не виконував перед нею фінансові зобов'язання, наростивши 25 млн грн заборгованості станом на 27 червня. Авіакомпанія пообіцяла забезпечити доставку в Україну близько 850 пасажирів, які постраждали від дій туроператора.

На сайті туристичної компанії OASIS Travel Ukraine заявили, що інформація авіакомпанії Bravo Airways про те, що рейси відмінили у зв'язку з боргом туроператора, не відповідає дійсності.

Туроператор запевняє, що продовжує роботу над забезпеченням повернення гостей, які перебувають у Тунісі та повинні повернутися в Україну після закінчення їхнього відпочинку, а також над відновленням польотної програми.

Омелян заявив, що ліцензії туроператорів, які не виконують своїх зобов'язань, скасовуватимуться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-