Фехтування та лицарські бої: на Сумщині проходить історичний фестиваль

Фехтування та лицарські бої: на Сумщині проходить історичний фестиваль

Укрінформ
У місті Тростянець у четвер розпочався традиційний  фестиваль історичної реконструкції "Стара фортеця. Подорож крізь століття”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До нашого міста з’їхалися найкращі бійці з історичного фехтування. На глядачів очікують запеклі лицарські бої, змагання лучників, гармати, ковалі, костюмовані вистави, середньовічна кухня та музика, ярмарок народних промислів”, - зазначив на відкритті фестивалю міський голова Тростянця Юрій Бова.

Захід, який триватиме з 28 по 30 червня, проходить на території унікальної пам’ятки архітектури ХVІІІ століття "Круглий двір”.

Його організатори очікують до 5 тисяч гостей, які зберуться подивитися на це дійство, а щодо безпосередніх учасників, то їх з різних клубів історичної реконструкції до Тростянця впродовж трьох днів має прибути близько півтисячі.

За словами Юрія Бови, на фестивалі представницям слабої статі можна не тільки закохатись у лицаря, а одразу з ним одружитись.

Читайте також: У Сумах проходить Всеукраїнський фестиваль духової музики

Таку можливість дає пілотний проект Міністерства юстиції України „Шлюб за добу”, який віднедавна почав реалізовуватися і в Тростянці. Організатори заходу обіцяють закоханим провести державну реєстрацію шлюбу в романтичній атмосфері середньовіччя на території "Круглого двору”.

З  програмою фестивалю можна ознайомитися на його сторінці у Facebook.

Триденний квиток глядачам обійдеться у 380 гривень, одноденний – у 180.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-