У Сумах проходить Всеукраїнський фестиваль духової музики

У Сумах проходить Всеукраїнський фестиваль духової музики

Укрінформ
У четвер, 28 червня, у Сумах проходить традиційний, ХVІІ за ліком, Всеукраїнський фестиваль духової музики "Сурми України".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найголовніше, щоб мелодії, які будуть лунати під час цього фестивалю, стали передвісниками миру, який врешті-решт повинен запанувати в Україні", - зазначив на відкритті фестивалю керівник апарату Сумської ОДА Дмитро Живицький.

В свою чергу міський голова Сум Олександр Лисенко наголосив на незворотності традицій проводити такий захід в обласному центрі.

"Я дякую оркестрам, котрі сьогодні прибули до Сум. Був період, коли через події на сході України впродовж двох років, у 2014 та 2015, цей захід не проводився. Але потому, зважаючи на побажання містян, його відродили. Відтоді, як повелось із 2000 року, наприкінці червня, коли держава відзначає величне свято – День Конституції України, Суми перетворюються на столицю духової музики", - зауважив мер.

Напередодні учасники фестивалю, а це 12 колективів із різних міст України - військових і цивільних (загалом майже 500 музикантів) пройшли марш-парадом до обласного академічного театру ім. Щепкіна, де просто неба презентували глядачам перший спільний виступ і представили сольні візитівки.

Читайте також: У Львові розпочався Міжнародний джазовий фестиваль

У четвер вони зранку пройшлися святковим марш-парадом головною вулицею міста Сум Соборною, після чого розійшлися по різних локаціях міста, де виступають перед містянами.

Сумчани та гості міста мають можливість почути колективи із Києва, Одеси, Чернігова, Новомосковська, Кременчука та Сум.

Уперше на фестивалі презентує свою майстерність спеціальна рота Почесної варти Нацгвардії та оркестр Національної поліції ГУ в Сумській області. Також дебютантом свята став дитячий колектив із Київської області.

Фінальним акордом цього свята стане гала-концерт його учасників на стадіоні „Ювілейний”, який розпочнеться о 19.00.

Під час нього планується встановлення рекорду з найчисельнішого виконання духовного гімну нашої країни „Молитва за Україну”.

Музиканти одночасно зіграють мелодію „Молитви за Україну”, а глядачам пропонують заспівати слова цього твору.

Досягнення фіксуватиметься представниками національного реєстру рекордів України.

Вхід на всі заходи – вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-