У Таїланді макак відселять від туристів

У Таїланді макак відселять від туристів

Укрінформ
На таїландському острові Пхукет стартувала програма з переселення сотень довгохвостих макак, що створюють проблеми туристам.

Місцева влада оголосили про таку ініціативу ще восени минулого року. Зараз же для макак нарешті визначили нове місце проживання – п'ять безлюдних островів, що розташовані неподалік, повідомляє "Майстер туру"

Зазначається, що мавп відловлюють у місцях скупчення туристів, стерилізують і відправляють в новий безпечний "дім". Там заборонено зводити будь-які об'єкти туристичної інфраструктури, тож на нових мешканців чекає спокійне життя в дикій природі.

Читайте також: Google назвала місця, де українці хочуть відпочивати

На думку вчених, характер макак псується, якщо вони живуть поруч із людиною. Ці сильні й активні тварини крадуть цінні речі гостей тайського острова, чіпляються до них, вимагаючи їжу, рвуть на них одяг і навіть кусаються.

Поведінка макак викликала невдоволення як туристів, так і працівників турсектора, які мітингували, вимагаючи від влади термінового вжити заходів. Переселення мавп проводиться під особистим контролем губернатора провінції Пхукет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-