Боржавська вузькоколійка може отримати відреставровані в Румунії вагони й паровоз

Боржавська вузькоколійка може отримати відреставровані в Румунії вагони й паровоз

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль замовив під час робочої поїздки до Румунії реставрацію двох вагонів і паровоза для Боржавської вузькоколійки.

Як інформує Закарпатська облдержадміністрація, за справу може взятися підприємець Георг Гоцевар, який має власне залізничне депо й кілька приватних вузькоколійок в Румунії, купує занедбані паровози з вагонами, реставрує їх і продає в різні країни Євросоюзу

«Я замовив у пана Гоцевара відреставрувати для Боржавської вузькоколійки два пасажирські вагони і один паровоз. Під розміри Боржавської вузькоколійки доведеться міняти колісні пари, але це не проблема. Ми домовилися, що вагони будуть із туалетами й кондиціонерами, а один із них матиме відділення для бару. Фірма пана Гоцевара сама доставить відреставровану техніку на Закарпаття, після чого ми передамо її на баланс «Укрзалізниці», - розповів Москаль.

Читайте також: У "сирних" змаганнях на Закарпатті переміг Москаль

Оскільки державні структури не можуть фінансувати реставрацію й купівлю паровоза з вагонами, для реалізації цього проекту буде відкрито благодійний фонд.

В облдержадміністрації впевнені, що придбання має сприяти подальшому відновленню унікальної Боржавської вузькоколійки й перетворенню її на туристичну візитівку Закарпаття.

Фото: carpathia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-