У

У "сирних" змаганнях на Закарпатті переміг Москаль

Фото
Укрінформ
На фестивалі проводів отар на полонину на Міжгірщині провели традиційні змагання із виготовлення сиру з овечого молока за участю чиновників з Міжгірщини та керівництва області.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської облдержадміністрації.

«Знаменитий фестиваль «Проводи отар на полонину» відгуляв у неділю на Міжгірщині. ...Минулого року переможцем конкурсу був голова райради Василь Щур, а зараз найбільша й найтвердіша грудка сиру вийшла в Геннадія Москаля. Одразу після приготування голова ОДА пригостив «іменним» сиром гостей фестивалю», - йдеться в повідомленні.

Проводи отар на полонину / Фото: http://www.carpathia.gov.ua/

Як зазначив Москаль, Міжгірщина - одна з найкращих перлин Закарпаття. «В минулі роки ми відремонтували дорогу до Синевирського озера, і потік туристів збільшився в сім разів. Зараз ремонтуємо трасу від Нижніх Воріт до Міжгір’я. А ще засновуємо нові фестивалі, такі як «Закарпатська свальба», відновлюємо єдиний у Європі «Музей лісу і сплаву». Робимо так, щоб і місцеві мешканці мали прибуток від туризму, і приїжджі захотіли побувати тут ще і ще», - сказав він.

Читайте також: Львівщина пропонує запустити «Інтерсіті» Київ–Ужгород через Бескидський тунель

«Проводи отар» на Міжгірщині – один із найстарших фестів області. Уперше його влаштували на Синевирському перевалі у 1976 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-