Львівщина пропонує запустити «Інтерсіті» Київ–Ужгород через Бескидський тунель

Львівщина пропонує запустити «Інтерсіті» Київ–Ужгород через Бескидський тунель

Укрінформ
Через новозбудований Бескидський тунель необхідно запустити потяг «Інтерсіті», щоб з’єднати швидкісним поїздом столицю України – Київ з обласним центром Закарпатської області – Ужгородом.

Про це заявив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Як пояснив очільник облради Львівщини, запровадження цього швидкісного маршруту стало можливим завдяки збільшенню пропускної спроможності Бескидського тунелю і дасть додатковий імпульс до інтеграції кількох областей Західної України.

«Якщо нам вдасться запустити швидкісний поїзд «Інтерсіті» між Києвом і Ужгородом, то від цього виграють всі! І виграє не тільки столиця, яка матиме таким чином додатковий поїзд до Львова і Ужгорода. Вигідно це буде і самому Ужгороду, оскільки сьогодні маємо сумну ситуацію, коли з обласного центру Закарпаття до Києва треба добиратися майже 16 годин. Крім того, і для Львова як транзитного туристичного центру буде користь», - наголосив Ганущин.

Читайте також: Порошенко розповів, скільки інвестували у Бескидський тунель

За словами голови облради, залізничники вже розрахували загальну тривалість шляху між Львовом і Ужгородом новим поїздом – 4 год. 30 хв. «І це набагато швидше, ніж подорожувати автомобілем», - акцентував він.

«Думаю, що запуск через Бескидський тунель потяга «Інтерсіті» сполученням Київ – Ужгород істотно збільшить туристичні потоки і вирішить ситуацію, пов’язану з віддаленістю Закарпаття від столиці України», - підсумував Олександр Ганущин.

Як повідомлялося, 24 травня офіційно відкрили новий двоколійний Бескидський тунель в Українських Карпатах на межі Львівської та Закарпатської областей. Пропускна здатність тунелю збільшилася з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість проходження зросла з 15–40 до 60–70 км/год.

Одноколійний Бескидський тунель був побудований 1886 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-