Яворівський нацпарк запрошує до нащадків дикого коня-тарпана

Яворівський нацпарк запрошує до нащадків дикого коня-тарпана

Укрінформ
Яворівський національний природний парк запрошує здійснити мандрівку оновленою Стежкою Івана Франка та до Центру розведення і збереження нащадків дикого коня-тарпана.

Два рекреаційні об’єкти  відкриті за сприяння департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації й готові приймати відвідувачів впродовж туристичного сезону, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

“В адміністрації парку зазначають, що нащадків диких тарпанів в Україні можна зустріти лише у Яворівському національному природному парку. Коника у Яворівському НПП переважно використовують в атракційних цілях, тому туристи задоволені, адже можуть пізнати їх зблизька, зробити селфі на тлі товариських тварин, а взимку покататися на санях горбогір’ям Головного європейського вододілу”, - йдеться в повідомленні.

Зараз тварин утримують в урочищі Мочари на території туристично-відпочинкового осередку «Оселя Розточчя». Тут  облаштовано конюшню, огороджені загони для вільного випасання коней. Вартість робіт складала 550 тис. грн. Територія електрофікована, діє водоканалізаційна мережа, побудовано відпочинковий будинок, відремонтовано та використовується за призначенням колишній будинок лісника.

Читайте також: У ведмежому притулку «Домажир» стартував новий сезон

На еколого-пізнавальній Стежці Івана Франка після проведення робіт  з’явилися нові та відремонтовані літні піднавіси, столи та лавки.

Яворівський національний природний парк (НПП) створено 1998 року на базі Старицького та Магерівського військових лісгоспів. Найближчі населені пункти, що безпосередньо межують з територією Яворівського НПП, - с. Верещиця, с. Лелехівка, поселення Млинки та Ставки. Площа парку складає 7108 га.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-