У Кам’янецькій фортеці знайшли стародавні поховання

У Кам’янецькій фортеці знайшли стародавні поховання

Фото
Укрінформ
На території Старого замку в Кам’янці-Подільському археологи виявили два жіночі поховання часів Київської Русі.

Про це повідомила прес-служба Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника на сторінці в Facebook

"Продовжуються розкопки на території Старого замку. В межах фундаментів виявлено залишки двох поховань, що попередньо відносимо до кінця ХІІ – І половини ХІІІ століття. У похованні знайдено 10 скроневих кілець. Роботи тривають", - йдеться в дописі.

Як зауважили представники музею, наразі на території фортеці проводяться археологічні дослідження на місці розташування церкви Покрови Богородиці ХІV-ХVІІ ст. й костелу святого Станіслава кін. ХVІ – поч. ХІХ ст.

Читайте також: У Кам'янці влаштують масштабні середньовічні гуляння

"Третій день розкопок у фортеці і маємо жіноче поховання часів Київської Русі... Саме так, в середині замкового двору... П.С. поруч вже є другий.... П.С.С. схожий цвинтар...", – прокоментував знахідку на своїй сторінці в Facebook директор Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександр Заремба.

Скроневі кільця, виявлені в похованні, – це жіночі прикраси, які кріпляться зазвичай біля скронь. Їх носили по одному або по кілька пар відразу. Це найбільш характерна прикраса слов’янських жінок. Різні племена мали свої особливі форми. Кільця підвішували на стрічках або ремінцях до головного убору, іноді встромляли в стрічку або ремінець, іноді кріпили безпосередньо у волоссі або просмикували в мочку вуха. Їх робили з срібла, бронзи, міді.

Фото: @KPDIMZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-