Укрзалізниця придумала, як пришвидшити Інтерсіті

Укрзалізниця придумала, як пришвидшити Інтерсіті "Київ - Одеса"

Укрінформ
Для збільшення швидкості поїзда "Інтерсіті+" Київ - Одеса Укрзалізниця розглядає можливість використовувати вагони компанії Talgo. Це дозволить скоротити час у дорозі цього поїзда до 5,5 годин.

Про це розповів в. о. голови правління товариства Євген Кравцов в Одесі під час конференції UZ: Investor Day 2018, повідомляє прес-служба компанії.

"Наразі ми аналізуємо шляхи збільшення швидкості поїзда "Інтерсіті+" сполученням Київ - Одеса на існуючій інфраструктурі без будівництва паралельної нової колії. Для цього ми розглядаємо можливість придбання вагонів Talgo, які себе вже зарекомендували в інших країнах та дозволяють збільшити швидкість на існуючий інфраструктурі на 20-25 %. Це дозволить зменшити час у дорозі "Інтерсіті+" Київ - Одеса до близько 5,5 годин", - сказав Кравцов.

Водночас він зазначив, що вирішувати питання швидкісного сполучення між столицею України та головним містом півдня країни потрібно на державному рівні, адже це серйозний проект, який потребує суттєвих інвестицій. "Для цього Укрзалізниці потрібна державна підтримка та виділення 250-400 млн грн державних коштів на закупівлю рухомого складу", - розповів Кравцов.

Читайте також: Укрзалізниця запустить п'ять літніх поїздів до Одеси

За його словами, поїзд між Одесою та Києвом із часом у дорозі буде дійсно зручним варіантом подорожі, який уже мають пасажири, що користуються поїздами "Інтерсіті+" між Києвом і Львовом, Києвом і Харковом, Києвом і Дніпром. Ці маршрути заповнюються на 95 %.

Усі необхідні інфраструктурні роботи на цій ділянці компанія готова виконати своїми силами, зауважив Кравцов. "Цей проект можна реалізувати впродовж двох років. А будівництво окремої швидкісної лінії Київ - Одеса потребує близько 5 млрд доларів, яких наразі компанія не має, і тут потрібна довгострокова державна програма", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-