У Вінниці презентували мобільний додаток для туристів

У Вінниці презентували мобільний додаток для туристів

Укрінформ
У Вінниці в середу, 30 травня, презентували мобільного гіда «Вільна мапа», розробленого у межах туристичного проекту «Два дні у Вінниці».  Застосунок можна завантажити за допомогою  Google або Facebook.

Про це на прес-конференції повідомив директор КП «Центр історії Вінниці» Олександр Федоришен.

«Вінниця сприймається туристами як місто одного дня. Тобто приймаємо здебільшого екскурсантів, які не залишаються ночувати, відповідно не залишають коштів для місцевих готельєрів. Ми пропонуємо побути у Вінниці не менше двох днів і задля цього розробили маршрути, наповнивши їх пам’ятками місцевого та національного значення, плюс додали особливі та цікаві локації, які не мають юридичного статусу, але варті уваги. «Вільна мапа» стане путівником для туристів, виконуючи роль мобільного гіда», - повідомив Федоришен.

Читайте також: Сумщина покаже туристам, де плакала Ярославна

За його словами, додаток дозволяє зчитувати QR-коди, які буде розміщено на цікавих туристичних об’єктах, і озвучує інформацію про пам’ятки. У ньому містяться відомості про 150 об'єктів:  музеї, фонтани, парки, сквери та цікаві фотозони.

Вже розроблено три туристичні маршрути - «Прогулянка середмістям», «Вінниця - столиця УНР», «Вінницька Єрусалимка».

Окрім навігації туристичними місцями, в додатку є відомості про місця гостинності - готелі та ресторани, де турист зможе відпочити.

Наразі додаток працює на Android, а незабаром створять версію й для iOS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-