Сумщина покаже туристам, де плакала Ярославна

Сумщина покаже туристам, де плакала Ярославна

Укрінформ
Сумська область влітку запропонує відпочивальникам різноманітні туристичні пропозиції: від сплаву на байдарках і нових пізнавальних маршрутів до відпочинку в садибах і національному парку.

Про це під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомив начальник відділу промоції та туризму Юрій Гладенко.

"В області з’являються нові туристичні пропозиції. Прикладом є сплав на байдарках "Під сімома мостами" по річці Псел від Луки до Псла з відвідуванням меморіального Будинку-музею А.П. Чехова. Також пропонуються нові тематичні пізнавальні туристичні маршрути, як-от: "Де плакала Ярославна" та "Золотий трикутник Сумщини". Крім цього, можна буде потрапити до клубу активного відпочинку "Відчайдухи", що пропонує водні походи із напрацюванням туристичних навичок; вибрати відпочинок за принципом сільського зеленого туризму в садибі "Вакулина байка"; відвідати семиденний дитячий оздоровчий козачий табір "Грунівська січ"; побувати на лекціях та конкурсах у Національному природному парку "Деснянсько-Старогутський", – розповів Гладенко.

Крім того, він анонсував проведення наприкінці травня презентації результатів проекту "Цифрове перетворення Сумщини". Гладенко нагадав, що цей проект реалізується Google Україна за підтримки облдержадміністрації і робить Сумську область максимально доступною в Інтернеті, розширює представлення її туристичного та інвестиційного потенціалу.

Читайте також: На Сумщині влаштують "Чайковський Fest"

Керівник апарату ОДА Дмитро Живицький наголосив на безпеці під час відпочинку в літній період, бо останні події доводять, що саме це питання є одним із найважливіших.

Зокрема, посадовець зупинився на дитячих туристичних поїздках, одна з яких, до Польщі, днями закінчилася ДТП, у якій загинув 13-річний школяр із Сум.

За його словами, є лише два законні шляхи таких екскурсій.

Перший – через наказ керівника навчального закладу, який призначає відповідального, і забезпечення дотримання усіх вимог згідно з чинним законодавством (офіційне оформлення транспорту, пристосованого для перевезення дітей; безпека його руху; наявність ліцензій в організації-перевізника тощо).

Другий шлях – це купівля туру в туроператора, на якого і покладатиметься вся відповідальність.

Фото: varandej.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-