У столичному музеї знайшли несподіваний 200-річний артефакт

У столичному музеї знайшли несподіваний 200-річний артефакт

Укрінформ
Працівники Національного науково-природничого музею в Києві виявили в одному з експонатів старовинну записку віком майже 200 років.

Як повідомила прес-служба закладу на сторінці в Facebook, давня етикетка випала з опудала червонодзьобого пелікана під час його очищення від пилу. Завдяки знахідці відкрили таємницю походження експонату, адже стара книга надходжень відділу зоології приховувала цю інформацію.

"Розшифрування вінтажного почерку дало змогу з’ясувати ім’я колектора. Це Ілля Гаврилович Вознесенський, який здобув червонодзьобого пелікана 15 жовтня 1840 року. Сталося це біля берегів Каліфорнії в гавані Бодега, яка носить ім’я іспанського капітана", – йдеться в дописі.

Читайте також: У Мелітополі з'явиться літак-музей

Саме це місце згодом надихнуло Альфреда Хічкока на створення трилера "Птахи", в якому пернаті істоти виступають втіленням крихкості та нестабільності відносин людини та природи.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Національному художньому музеї під час реставрації вхідних дверей знайшли шматочок дерева з «посланням із минулого» з іменами ще трьох людей, які 1900 року працювали на будівництві музею.

​Фото: @NationalMuseumofNaturalHistoryKyiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-