Бронзова скрипалька «заграла» над черкаськими вулицями

Бронзова скрипалька «заграла» над черкаськими вулицями

Фото
Укрінформ
У Черкасах на висоті семи метрів встановили повітряну скульптуру «Висока нота». Композиція зображує дівчину, яка «грає» на скрипці, сидячи в повітрі на тонкому дроті між стіною філармонії та спеціально встановленим опорним стовпом.

Автором роботи став відомий столичний скульптор Олександр Лідаговський, повідомляє прес-служба Черкаської міської ради. 

«Це певного роду постмодернізм – посадити дівчину, яка «грає» на скрипці, на канат, який завис у повітрі. Тим паче, я раніше стрибав з парашутом, і мені подобається переносити таку легкість та невимушеність у свої роботи. «Висока нота» допомагає усім нам відірвати очі від асфальту і поглянути вгору, аби хоч на мить подумки відірватись від життєвих справ та замислитись про щось високе і прекрасне», – зауважив Лідаговський.

Митець запевнив, що його скульптура абсолютно надійна з погляду безпеки: був розроблений спеціальний проект, який пройшов усі належні перевірки. Щоб фігура не переверталася, центр тяжіння розміщено внизу.

Читайте також: Блакитний палац і винний склад: куди туристів поведе новий "розумний" маршрут

Висота скульптури становить близько 1,6 метри, вона виготовлена повністю з бронзи і важить понад 150 кілограмів.

Ініціаторами встановлення цього незвичного для Черкас і всієї України витвору сучасного мистецтва стали акціонери двох місцевих компаній в межах підписаного Меморандуму про співпрацю з міською радою. Вони ж профінансували проект.

Назва скульптури, пояснюють автори ідеї, досить символічна: чим би ти не займався, потрібно завжди прагнути досягти найкращих результатів – взяти високу ноту.

Фото: Черкаська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-