«Музейний марафон» стартував у Рівному

«Музейний марафон» стартував у Рівному

Укрінформ
«Музейний марафон», присвячений Міжнародному дню музеїв, розпочався у Рівному.

Про це телефоном розповів кореспонденту Укрінформу директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига.

«Такий марафон тривалістю в тиждень проводимо четвертий рік поспіль. Цього року його програма розпочинається з презентації книги «Україна. Голодомор 1946-1947 років. Непокараний злочин, забуте добро». Автор твору – волинянин Андрій Бондарчук, який подає трагічні сторінки історії як складову політики нищення України та силу нашого народу», - зазначив Булига.

За його словами, у вівторок, 15 травня, дослідник Василь Гудзій представить унікальні фото, за якими можна прослідкувати минуле центральної частини Рівного у проміжку від 100 до 50 років тому.

Наступного дня завідувач відділу виставок музею Галина Данильчук у межах проекту «Виставка одного експоната» розповість про цікаву історію картини «Будинок Гете у Веймарі».

Читайте також: В Івано-Франківську розпочався сезон безкоштовних екскурсій

Крім цього, у дні «Музейного марафону» на подвір’ї музею покажуть фільм «Грецький горішок», присвячений художнику Георгію Косміаді, проведуть нічну екскурсію краєзнавчим музеєм «В гостях у князя Любомирського».

Також у програмі – відкриття виставки багатошарової витинанки львів’янки Ірини Токарської та презентація книги «Фіалкова хмаринка» та книги Віктора Мельника «Базальтовий край», яка розповідає про базальти на Землі й в космосі, про вивчення базальтів Волинського Полісся, а також про ідею створення Мінералогічного музею просто неба на території Костопільського району.

А завершиться «Музейний марафон» 19 травня традиційним фольклорно-етнографічним святом «Музейні гостини», де можна буде ознайомитися з виробами народних умільців Рівненщини та інших областей України, а також побачити виступи кращих вокальних, танцювальних колективів та сольних виконавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-