У Єгипті знайшли гробницю головнокомандувача, яку побудували 3500 років тому

У Єгипті знайшли гробницю головнокомандувача, яку побудували 3500 років тому

Укрінформ
Археологічна місія Каїрського університету виявила могилу полководця Великої армії епохи фараона Рамзеса II.

Судячи з усього, похований в ній полководець на ім'я Іврій був одним з найуспішніших воєначальників часів розквіту Стародавнього Єгипту, повідомляє журнал Luxor Times.

"Ця гробниця, по всій видимості, будувалася за часів і Сеті I, і Рамзеса II. Вона поки не повністю розкопана, проте вже зараз можна сказати, що вона дала нам багато матеріалу, який свідчить про вкрай високий соціальний статус людини, що покоїться в ній, і його сім'ї", - заявила Ола ель-Агізі з Університету Каїра.

Написи на стінах гробниці повідомляють, що Іврій почав кар'єру за доби Сеті I, родоначальника XIX династії Стародавнього Єгипту, і згодом став одним з наближених радників і головнокомандувачем військ його сина, Рамзеса II. Крім Іврія, на стінах згадуються і два інших імені - його сина Юппи і внука Хатіея. Таким чином, це може виявитися сімейний склеп, пише Новое время.

Читайте також: Археологи так і не знайшли таємну кімнату у гробниці Тутанхамона

Як вважають археологи, самі мумії можуть перебувати в центральній частині і в західних коридорах гробниці, які ще належить розкопати. Поки вчені відкрили тільки фасад гробниці, зі статуєю, барельєфами на стінах і складськими приміщеннями.

Розкопки проводилися в регіоні Саккара. Це один з найдавніших єгипетських некрополів, який був місцем спочинку багатьох фараонів і їх найближчих соратників, починаючи з епохи III династії Стародавнього Царства. Хоча активні розкопки ведуться тут ще з середини XIX століття, багато куточків некрополя залишаються недоторканими досі.

Фото: Luxor Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-