Майже два десятки країн взяли участь у фестивалі

Майже два десятки країн взяли участь у фестивалі "Карпатський простір"

Укрінформ
Третій Міжнародний фестиваль мистецтв "Карпатський простір" завершився в неділю, 6 травня, в Івано-Франківську. Він показав, що Прикарпатський край має надзвичайний потенціал, який необхідно розвивати та гідно презентувати і в Україні, і за кордоном.

На цьому наголосив під час проведення фестивалю міністр культури Євген Нищук, якого цитує прес-служба відомства. 

"Міністерство культури підтримало фестиваль "Карпатський простір", який залучив партнерів з різних країн світу. Цього року до фестивалю приєдналась рекордна кількість - 18 країн-учасниць. Івано-Франківськ - місто великого потенціалу та великих європейських перспектив. Фестиваль став прекрасною платформою для розвитку потужного потенціалу краю, як культурного, так і економічного. Адже коли довкола панує якісне мистецтво, звучить прекрасна музика, у молоді зароджується віра в краще майбутнє, вони стають активними учасниками всіх процесів, які відбуваються в країні", - сказав Нищук.

Міністр наголосив на високому рівні мистецьких заходів, які охопили численні локації міста. На заході були широко представлені різні напрямки мистецтва, а також велика платформа для професійного та фахового спілкування.

Читайте також: У столиці влаштують фестиваль клезмерської музики

"В майбутньому цей фестиваль має стати виїзним та представляти все розмаїття та мультикультурність усіх регіонів України. Особливо це стосується Сходу та Півдня нашої країни, які володіють самобутнім та неповторним культурним спадком. Сьогодні, як ніколи, нам дуже необхідно бути разом, щоб ми відчували поряд плече кожного регіону. Ми маємо відчувати свою єдність саме через культуру", - підкреслив Нищук.

Під час фестивалю "Карпатський простір", що тривав у Івано-Франківську 4-6 травня, працювали 13 локацій з різних видів мистецтв. У заході взяли участь представники України, Австрії, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Чехії, Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Грузії, Естонії, Латвії, Литви та інших країн.

Під час DJ-вечірки "Шалена паті у Потоцького на хаті" на території Палацу Потоцьких організатори зібрали 65 350 гривень. Ці кошти в межах Року культурної спадщини, що триває в Україні, було передано на реставрацію Палацу Потоцьких.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-