На Закарпатті з’явився новий делікатес – равликова ікра

На Закарпатті з’явився новий делікатес – равликова ікра

Фото
Укрінформ
Равликову ікру вперше почали продавати для дегустацій цього туристичного сезону на Закарпатті – її  добувають на закарпатській равликовій фермі в Нижньому Селищі. Тут вирощують три види равликів та готують з них страви для туристів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив експерт із розвитку закарпатського туризму Олександр Коваль.

«Равликову ікру презентували щойно на початку літнього сезону, зараз це – унікальний делікатес на Закарпатті, скуштувати її можна в межах дегустаційного туру на равликову ферму в Нижньому Селищі на Хустщині. Тут вирощують три види равликів та подають три види страв з них, одну з переліку – з унікальним місцевим Селиським сиром. Дегустація равликів коштує 70 гривень, з екскурсією по фермі – 100», - зазначив Коваль.

За словами господаря ферми Михайла Дем’яна, равликів готувати й подавати туристам тут почали минулого року.

Читайте також: Забутий смак натуральної їжі. Як його бережуть у Карпатах

«Ікру вперше зробили цьогоріч. Фасуємо її на продаж в баночки по 50 грамів, вартість – 1,5 тис. грн.  Для дегустації подаємо намащеною на хліб з маслом, притрушеним петрушкою та часником. Готуємо її майже так, як рибну – засолюємо. На смак делікатес схожий на чорну ікру», - каже власник равликової ферми.

Ікру равликів для їжі відбирають прискіпливо – вона має бути середнього розміру, більші та маленькі ікринки відкидаються. Також важливий колір: ікра для споживання в їжу має мати жовтуватий колір – «перлинний», - її ще інакше так і називають «перлинна ікра» (прозорі, темніші, червонуваті ікринки відсортовуються).

Фото: Олександр Коваль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-