SELECT p.id,p.filename, p.memo_ukr memo, g.photo_id main_photo, g.name_ukr gname FROM photos p LEFT JOIN galleries g ON g.id=p.gallery_id AND g.photo_id=p.id WHERE p.gallery_id=? ORDER BY main_photo DESC, p.weight У Тернополі зготували 1,5 тонни «королівського супу» - 07.05.2018 11:02 — Новини Укрінформ
У Тернополі зготували 1,5 тонни «королівського супу»

У Тернополі зготували 1,5 тонни «королівського супу»

Фото
4874
Ukrinform
Півтори тонни супу з дещо призабутою на Тернопільщині назвою – «журек» – приготували в обласному центрі під час гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Журек – одна із перших традиційних польських страв, яку за неперевершений смак часто називають «королівським супом» або «білим борщем». Переважно його готують на спеціальній заквасці з житнього борошна», - розповів один із співорганізаторів приготування журеку в величезному казані місткістю 1,5 тонни Руслан Миронов.

У Тернополі приготували півтори тонни "королівського супу"/ Фото Олега Снітовського

Загалом у середмісті Тернополя за участю величезної кількості туристів, жителів обласного центру оригінальну страву готували вподовж п’яти годин п’ятеро знаних в краї шеф-кухарів.

Читайте також: Фестивалі в старому замку розпочали туристичний сезон на Тернопільщині

На створення журека-рекордсмена пішло 16 кг масла, 500 л бульйону, 700 яєць, 125 кг цибулі, 170 кг картоплі й різноманітні спеції.

Страву, в яку окремо додавали шматочки яєць та ковбаси, роздавали на Театральному майдані безкоштовно. Загалом – майже 2 тис. порцій.

Подію занесли до «Книги рекордів Тернополя», що засвідчили спеціальні сертифікати, які співорганізаторам масштабного варива й шеф-кухарям вручили під час традиційного в Тернополі гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».

Фото: te.20minut.ua


Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-