Закарпаття потужно фестивалитиме на вихідних

Закарпаття потужно фестивалитиме на вихідних

Укрінформ
Цими вихідними, 5-6 травня, різні райони Закарпатської області запропонують місцевим жителям і туристам фестивалі на будь-який смак: від винної екскурсії й свята вогню та м’яса до вигону худоби на високогірні полонини.   

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«6 травня у м. Виноградів на території парку Перені відбудеться традиційний фестиваль виноградарів-виноробів «Угочанська лоза». Тут представлять кращі вина, культуру та гастрономію, народні ремесла краю. Впродовж дня в парку триватиме експозиція «Сільських дворів» та виставка-продаж кращої виноробної продукції. В амфітеатрі лунатиме жива музика від автентичних фольклорних колективів, працюватиме дитяче містечко з атракціонами, тематичні фотозони», - повідомили у прес-службі Закрапатської ОДА. 

Урочистому відкриттю передуватиме святкова театралізована хода вулицями міста, яка розпочнеться у неділю о 13.30. А сьогодні, 5 травня, в межах фестивалю «Угочанська лоза» відбудеться екскурсія вузькоколійним потягом «Винний шлях Боржавською вузькоколійкою». Гостей на зупинках від Виноградова до с. Шаланки чекатимуть розваги від фольклорних колективів, а також дегустація продукції місцевих виноробів.

Читайте також: Вінниця кличе на фестиваль сала, хліба й ковбаси

У Мукачеві 5-6 травня триватиме гастрономічний фест «Огинь і мнясо» («Вогонь і м'ясо» ), який цьогоріч влаштовують уже втретє.

Тим часом у замку Сент-Міклош на Мукачівщині стартував флористичний фестиваль «Кохання в Сент-Міклош», де флористи з усієї країни презентують квіткові композиції в замку й на навколишній території.

У гірській частині Закарпаття відбуваються фестивалі з нагоди традиційного вигону худоби – овець та кіз - на полонини. Зокрема, такий тематичний фест «Весняний полонинський хід» відбудеться в Дубовому на Тячівщині.

Також в Ужгороді триває «Сакура-фест» - у його межах 5 травня стартує міжнародний фестиваль хіп-хопу «Ghetto Groove».

Водночас у Мукачеві влаштують фестиваль дитячої творчості «Смарагдові витоки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-