У Харкові карнавал культур збере гостей на чайну церемонію й фламенко

У Харкові карнавал культур збере гостей на чайну церемонію й фламенко

Укрінформ
Карнавал культур збере харків'ян і гостей міста цієї неділі, 29 квітня, в центральному парку культури і відпочинку імені Горького на демонстрацію традицій народів світу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі Харківської міськради.

"У заході візьмуть участь студенти ВНЗ з понад 10 країн світу, які продемонструють свої традиції та звичаї, проведуть майстер-класи й виставки", - зазначили в прес-службі.

У ретропарку буде представлено культури В'єтнаму, Індії, Китаю та Кореї. Усі охочі зможуть взяти участь у чайній церемонії, яку проведуть студенти Інституту Конфуція при Харківському національному університеті імені Каразіна. Вони також навчать гостей стародавньої гри маджонг, познайомлять із каліграфією, покажуть, як надягати традиційний китайський костюм, і виконають традиційні пісні й танці. Прихильники культури Південної Кореї виступлять зі своєю танцювальною програмою, а з культурою Індії гостей карнавалу познайомлять представники Українсько-Індійського центру.

Читайте також: Туристичний фестиваль у Запоріжжі відправить на узбережжя Азовського моря

На центральній алеї парку буде розміщено майданчик, присвячений культурі країн Африки. Представники Українсько-Африканського центру і студенти університету імені Каразіна влаштують концерт із традиційними піснями і танцями народів континенту. Тут можна буде нанести на тіло малюнок хною і сплести традиційний оберіг-мандалу, а також почути трайбл-колективи Full Moon і Shakti.

А у Французькому парку відбудеться виступ харківських шкіл фламенко. Гості карнавалу також зможуть послухати тут гру на саксофоні.

"Сюрпризом для гостей ігрового комплексу "Лігво Біллі Кіда" стане майстер-клас з індіанського мистецтва лозоплетіння. Тут же після прем'єрного спектаклю "Гранд Техас Шоу" урочисто відкриють тіпі - традиційний будинок північноамериканських індіанців, причому шатро шестиметрової висоти спеціально для парку імені Горького виготовили представники одного з племен корінних жителів США", - додали у прес-службі.

Увечері на головній сцені парку відбудуться святковий гала-концерт і хода учасників. Завершиться карнавал культур дискотекою з конкурсами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-