Тернопіль на вихідні пропонує туристам нові захопливі маршрути

Тернопіль на вихідні пропонує туристам нові захопливі маршрути

Укрінформ
Невідомі перлини краю, мандрівка Тернополем часів Першої світової війни, а ще – спуск у підземелля й огляд міста з висоти пташиного польоту – все це під час цих вихідних пропонує допитливим туристам Тернопільський інформаційно-туристичний центр.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор Центру Тарас Ковальчук.

 "Фантастичні краєвиди, бомбезні пам’ятки та загадки, на які багаті невеликі приміські села Буцнів та Острів. Величний віадук, майже як в Хогвартсі, костел знаменитого архітектора Захаревича, Буцнівська плачуча чудотворна ікона, цілюще джерело і забута історія. Кожен знайде для себе, що подивитись. Природа, історія, архітектура, релігія! І це все в одній екскурсії", - так Ковальчук описав мандрівку "Невідомі перлини Тернопілля", що відбудеться в суботу, 28 квітня.

Також він повідомив, що історик Сергій Ткачок у неділю, 30 квітня, поведе туристів вуличками старого Тернополя.

"Окупації, шпигунські пристрасті, страшні руйнування 1917 року та тернополяни у цьому вихорі. У цій війні українці опинилися між двох ворожих імперій – Російською та Австро-Угорською. За підрахунками істориків, з обох боків фронту воювали більше 4,5 млн українців. Не оминула лиха година і Тернопіль. Про це нагадує і пам’ятник наймолодшому воїнові Першої світової", - додав Ковальчук, анонсуючи екскурсію місцями, пов'язаними з Першою світовою війною.

Читайте також: Музей-крипту й оглядовий майданчик на верхівці собору відкрили в Тернополі

Крім цього, в неділю мандрівники зможуть спуститись на 5 м під землю до музею-крипти в архикатедрі й піднятися на її 22-метрову верхівку, звідки відкривається неповторна панорама Тернополя.

Екскурсії організовуються в межах туристичного проекту "Вихідні в Тернополі", який було представлено на першому Тернопільському туристичному форумі TTF 2018. Це головний проект місцевого ТІЦ в 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-