Українці визначилися з напрямками на травневі свята

Українці визначилися з напрямками на травневі свята

Укрінформ
Цьогоріч туристичні потоки українців за кордон на травневі свята зросли майже на третину, як порівняти з 2017-м.

Однією з причин, зокрема, є запровадження безвізового режиму з країнами ЄС, повідомляє НВ із посиланням на керівника Центру розвитку туризму України Володимира Царука.

Так, багато українців мандрують до Європи без залучення туристичних фірм, самостійно плануючи подорож.

За словами експерта, крім європейських країн, українці обирають екзотичний відпочинок на травневі свята – їдуть в Індію,на Маврикій або Мальдіви.

“Хтось вважає, що цікаво було б на море поїхати, тому вирушають до Єгипту. Це якщо розглядати традиційно. В Арабські Емірати їдуть, хоча там в цей час досить спекотно вже, до 30 градусів. Більшість будуть подорожувати Європою, тому що це цікаво, нові напрямки”, - зазначив Царук.

Читайте також: Найкрасивіші нацпарки й маловідомі маршрути: туристам презентували нове дослідження

Як розповів директор Української асоціації туристичних агентств Антон Рудич, Єгипет і Туреччина залишаються найпопулярнішими серед українців.

Серед європейських міст  найбільшою увагою вітчизняних туристів на травневі свята користуються Прага, Будапешт і Відень, повідомила власниця туристичної компанії "Віва-тур" Олена Єна. Туди відправляються в автобусні тури.

"Більшість туристів бажають відпочити протягом чотирьох вихідних днів на травневі свята без додаткової відпустки. Будапешт, Відень - це недалеко. Від Мукачева до Будапешта їхати три години, до Відня - 6 годин, до Праги - 7-8 годин, не враховуючи проходження кордону”,  - зауважила Єна.

Нагадаємо, згідно з рішенням Кабміну, українці відпочиватимуть чотири дні - з 28 квітня до 1 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-