На Закарпатті розквітла унікальна Долина нарцисів

На Закарпатті розквітла унікальна Долина нарцисів

Фото
Укрінформ
В Долині нарцисів, що біля міста Хуст Закарпатської області, почалося цвітіння - розкрилося близько 10% квіток нарциса вузьколистого, а пік цвітіння настане за тиждень.

Про це інформує Карпатський біосферний заповідник.

«Долина нарцисів Карпатського біосферного заповідника розпочала своє цвітіння. Вже з'явилися поодинокі квіти (близько 10%). Масове цвітіння очікується за тиждень, на травневі свята», - йдеться в повідомленні.

В біосферному заповіднику пообіцяли й надалі інформувати про стан цвітіння Долини нарцисів.

В сезон цвітіння ціни на вхідний квиток до Долини нарцисів становитимуть: для дорослих  25 грн, студентів – 20 грн, школярів - 15 грн з особи.

Долина нарцисів - заповідний масив, що розташований в урочищі Кіреші, за 4 км на схід від міста Хуст Закарпатської області. З 1992 року Долина нарисів – у складі Карпатського біосферного заповідника, що входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. Площа Долини – 256,5 га.

Читайте також: У маріупольському Міському саду розквітли понад 20 тисяч тюльпанів

Варто нагадати, що зараз на Закарпатті завершується сезон цвітіння сакури в містах Ужгороді, Мукачеві, Іршаві та Хусті. Цвіт осипається, від чого вулиці та автівки під деревами вкриті наче рожевим снігом.

Впродовж наступного місяця в області очікують цвітіння тюльпанових дерев в Ужгороді та Мукачеві, лаванди в Ужгородському замку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-