У маріупольському Міському саду розквітли понад 20 тисяч тюльпанів

У маріупольському Міському саду розквітли понад 20 тисяч тюльпанів

Фото
Укрінформ
У Міському саду Маріуполя розпустилася 21 тисяча тюльпанів, які стали частиною нової, квіткової, концепції щодо залучення туристів.

Про це у вівторок, 24 квітня, повідомили в Маріупольській міській раді. 

 «Згідно з новою концепцією, в Маріуполі з'являються постійно квітучі клумби. У Міському саду вже розпустилася 21 тисяча тюльпанів. Після них в клумбах з'являться петунія та чорнобривці. А в парках городян радуватимуть квіткові інсталяції», - зазначається в публікації.

Начальник управління з питань благоустрою міськради Вадим Ісаков розповів, що минулої осені було висаджено понад 20 тисяч тюльпанів в Міському саду, щоб в Маріуполі "створити один з "магнітів", який би давав змогу радувати жителів міста й залучати туристів», «щоб маріупольці в рідному місті могли спостерігати "Парад тюльпанів".

Читайте також: До Буковини на фестиваль тюльпанів з’їхалися тисячі туристів

За його словами, цьогоріч закуплено 150 тисяч однорічників, і це вдвічі більше, ніж минулого. Після того, як відцвітуть тюльпани, висадять однорічні квіти.

Крім того, проведено торги й укладено договори на придбання ще 53 тисяч цибулин тюльпанів, які висадять наступної осені. Щорічно цю цифру планують збільшувати.

«Цьогоріч був виставлений тендер на закупівлю квітів на 3 млн грн. За результатами торгів, майже 1,5 млн вдалося заощадити. Ці гроші підуть також на озеленення міста. У планах – закупити крокуси, щоб перші квіти з'являлися в Маріуполі відразу після того, як сходить сніг», - зазначив Ісаков.

Фото: mariupolrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-