Авіашоу, козацькі баталії та гирьовий рекорд: Херсонщина потужно відкриє туристичний сезон

Авіашоу, козацькі баталії та гирьовий рекорд: Херсонщина потужно відкриє туристичний сезон

Відео
Укрінформ
Херсонcька область запрошує журналістів з різних куточків країни на дводенний тур з нагоди відкриття туристичного сезону 30 квітня й 1 травня.

Масштабне дійство в с. Республіканець на Кам’янській Січі обіцяє видовищні заходи військових й авіашоу, виступ кінного театру, патріотичні змагання "Козацький гарт", чемпіонат з кросфіту, йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

Зазначається, що тур для представників ЗМІ передбачає зустріч на вокзалі 30 квітня, трансфер до місця проведення заходу, харчування, проживання й трансфер 1 травня ввечері до місця відправлення.

Акредитуватися можна до 25 квітня до 17:00 за номером телефону 0505355394 (Надія), 0660279007 (Ірина).

Читайте також: Кам’янська Січ: на перехресті доріг, народів та епох

У перший день урочистостей "Херсонщина туристична – шлях до вражень", 30 квітня, відбудеться Всеукраїнський чемпіонат сухопутних військ України з функціонального багатоборства "Кросфіт". На відвідувачів чекає авіашоу, виставка військової техніки, а також концерт за участю музичних гуртів "Козак Сіромаха", "Город неспящих", "4.5+", "Штурм", "Матроси криголама". Хедлайнером стане український фольк-рок-гурт "Kozak System".

Упродовж дня всі охочі зможуть взяти участь в екскурсії "Спадок нащадкам" територією історико-культурної пам’ятки "Кам’янська Січ", у спортивно-розважальній програмі "Козацький грай", фестивалі вуличної їжі та крафтового пива "Кварта", презентації І пленеру українських художників "Кам’янська Січ".

Читайте також: Херсонщина увійшла до п'ятірки лідерів зі сплати туристичного збору

Офіційно ж туристичний сезон на Херсонщині відкриють у вівторок, 1 травня: влаштують показові виступи козаків Херсонщини та Миколаївщини з різноманітною козацькою зброєю, кінного театру "Запорізькі козаки" з острову Хортиця, змагання фізкультурно-патріотичного фестивалю "Козацький гарт-2018".

Із нагоди святкування 309-ї річниці заснування Кам’янської Січі відбудеться вшанування пам’яті кошового отамана Костя Гордієнка і встановлення рекорду України в підйомі 32-кілограмової гирі довгим циклом.

Організатори обіцяють презентувати туристичний потенціал регіону: представлять туристичні пропозиції екскурсійних об’єктів Херсонщини, проведуть дегустації, розіграш призів тощо.

Читайте також: "Міні-Голландія" розквітла на Херсонщині

Для органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, підприємців-початківців буде проведено воркшоп "Формування, просування та продаж місцевого туристичного продукту". Для участі в ньому потрібно попередньо зареєструватися.

Крім того, впродовж дня відбуватимуться польоти на повітряній кулі, виставка робіт українських художників, показові запуски повітряних зміїв, майстер-класи з рибної ловлі.

Детальніше з дводенною програмою урочистостей можна ознайомитися за посиланням

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч організатори очікують на відкриття туристичного сезону на Херсонщині близько 10 тисяч гостей не лише з області, а й з усієї України.

Фото: tavriya.ks.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-