Венеція хоче запровадити

Венеція хоче запровадити "податок на візит" для туристів-одноденників

Укрінформ
Після величезного напливу туристів до Венеції на Великдень місцева влада замислилися над запровадженням туристичного збору з тих мандрівників, які відвідують місто, але в ньому не ночують.

З ініціативою виступив мер Луїджі Бруньяро після того, як у великодню неділю до міста прибуло близько 125 тисяч осіб. А у великодній понеділок - 95 тисяч осіб. Все це викликало справжнє стовпотворіння на вузьких вуличках міста, довгі черги до популярних пам'яток і невдоволення місцевих жителів, повідомляє 34travel.

"Ми не встигали прибирати сміття. На мостах було не проштовхнутися. Ми вважаємо, що маємо право закрити місто в такі багатолюдні дні. Ті, хто тут живуть, працюють або розміщуються в міському готелі, можуть увійти, інші повинні триматися подалі", - заявив очільник міста в інтерв'ю місцевим ЗМІ.

Читайте також: Венеція має намір "поставити на лічильник" численних туристів

На думку Бруньяро, Венеція має першою в Італії почати контролювати кількість мандрівників. Технічно не пустити до міста туристів, які прибувають, наприклад, на поїздах та електричках - неможливо. Але до вартості квитка можна додати спеціальний податок, який компенсував би "потенційну шкоду" від туриста, що прибуває. Або запровадити плату з туристів, які приїжджають до Венеції на одноденні екскурсії - як у складі туристичних груп на автобусах, так і самостійно, на особистому транспорті. Ця пропозиція вже перебуває на розгляді італійського уряду.

Читайте також: Венеція просить туристів не затримуватися на мостах і не купатися в каналах

Крім того, в місті жорстко попереджатимуть будь-яке хуліганство.

"Ми збільшимо штат міської поліції, ми збільшимо штрафи, але перш за все нам необхідне втручання кримінального правосуддя. Нецензурні дії й певні види поведінки - неприпустимі, а економічних санкцій недостатньо. Ті, хто їх вчиняє, мають постати перед судом і провести ніч у камері, перш ніж їх звільнять під заставу. Це гарний спосіб виховувати, слів уже недостатньо", - розповів Луїджі Бруньяро.

Коли саме буде ухвалено новий закон, поки невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-