Норвежці встановили пейзажний туалет для туристів

Норвежці встановили пейзажний туалет для туристів

Фото
Укрінформ
У Норвегії побудували комфортабельну громадську вбиральню з краєвидом на море.

Хвилеподібна зупинка з туалетом на краю фьорда на західному узбережжі скандинавської країни називається Ureddplassen. Головна її особливість - наявність оглядової тераси з приголомшливим краєвидом на Норвезьке море і так звану Лофотенську стіну, повідомляє The Telegraph.

Фото: Steinar Skaar/NPRA
Фото: Steinar Skaar/NPRA

"Ureddplassen - це місце для короткої перерви, приємного відпочинку й пікніка або для нічної зупинки під північним сонцем або північним сяйвом", - йдеться на сайті туристичного гіда мальовничими трасами Норвегії.

Фото: Lars Grimsby/NPRA
Фото: Lars Grimsby/NPRA

На оновлення зупинки, яка знаходиться на трасі Fv17 і є частиною мальовничого маршруту Helgelandskysten ("Узбережжя Хельгеланд"), минулого року було витрачено 1,6 млн євро. Туалет із матового скла і бетону для неї спроектували архітектори з Осло Маріт Юстін Хауген і Дан Зоар.

Фото: Lars Grimsby/NPRA
Фото: Lars Grimsby/NPRA

Біля будівлі встановлено лави з норвезького рожевого мармуру - того ж каменю, який використовувався під час будівництва будівлі штаб-квартири ООН в Нью-Йорку. Також тут облаштували сходинки, щоб підійти до моря.

Фото: Steinar Skaar/NPRA
Фото: Steinar Skaar/NPRA

Але ця зупинка не просто місце відпочинку для мандрівників або громадський туалет. Ureddpassen також є меморіалом на честь 42 моряків, які потонули тут на підводному човні HNoMS Uredd у лютому 1943 року.

Читайте також: Китай запустив додаток для пошуку туалетів

Хельгеланд - найдовший з 18 туристичних маршрутів Норвегії (433 км). Простягаючись від Холма на півдні, він перетинає північне полярне коло і веде на північ до Бодо. Для проходження маршруту потрібно здійснити шість поромних переправ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-