Китай запустив додаток для пошуку туалетів

Китай запустив додаток для пошуку туалетів

Укрінформ
Державне управління у справах туризму КНР розробило мобільний додаток для туристів з пошуку громадських туалетів у містах країни.

Як повідомляє Xinhua, провайдер картографічних послуг онлайн Аmap.com вже зафіксував 15 млн відвідувань системи користувачами мобільних телефонів у всій країні.

Зазначається, що, натиснувши на екрані смартфона значок програми Аmap, користувач зможе побачити всі громадські туалети, розташовані в межах 2 км навколо його місцезнаходження, і найкоротші маршрути до них.

Поки послуги нової програми містять інформацію про місцезнаходження близько 500 тис. громадських вбиралень, розташованих на території туристичних об'єктів і біля них.

Надалі розробники планують включити в додаток всі туристичні об'єкти країни, а також такі людні об'єкти, як залізничні вокзали й ресторани.

Читайте також: Київ приваблюватиме туристів з Індії та Китаю

Запуск таких послуг став новим кроком в межах оголошеної 2015 року в Китаї "туалетного революції". Тоді Держуправління у справах туризму взялося за реалізацію трирічного плану створення нових і модернізації туалетів, що вже працюють, в ландшафтних зонах, щоб надати населенню достатню кількість чистих і безкоштовних об'єктів.

За останніми даними, в плані передбачено будівництво і модернізація 24 тис. громадських туалетів в 2018-му й будівництво 64 тис. упродовж наступних трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-