У Шотландії знайшли сліди найбільшого в світі динозавра

У Шотландії знайшли сліди найбільшого в світі динозавра

Укрінформ
У Шотландії вчені зробили унікальну знахідку. Рідкісні сліди, що належать найбільшій тварині, яка коли-небудь ходила Землею, було виявлено в лагуні на острові Скай.

Сліди залишили динозаври близько 170 мільйонів років тому, за часів средньоюрского періоду, повідомляє The Telegraph.

Вони належать зауроподам - ​​чотириногим рослиноїдним динозаврам, які виростали до 15 метрів завдовжки і важили близько 10 тонн. Також було виявлено відбитки лап хижих тероподів, які вважаються древніми родичами тиранозаврів.

Зазначається, що це найдавніші скам'янілі сліди доісторичних ящерів, які коли-небудь знаходили в Шотландії. Подібні відбитки вже виявляли на острові Скай в 2015-му. Щоправда, вони були менш древніми і меншими.

За словами геологів, знахідка має глобальне значення. Вона свідчить, що доісторичні рептилії були широко поширені на шотландському острові в вирішальний період їхньої еволюції.

Читайте також: На Прикарпатті оселяться динозаври

Також можна говорити про те, що багато динозаврів не обмежувалися суходолом, а часто жили поблизу води й нишпорили лагунами в пошуках їжі.

Фахівці з Единбурзького університету виміряли, сфотографували й проаналізували близько 50 слідів у прибережній зоні Бразерс-Поінт (Rubha nam Brathairean) на півострові Троттерніш острова Скай.

Фото: telegraph.co.uk/UNIVERSITY OF EDINBURGH/PA WIRE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-